HIT

hiit interval training

Wat is HIIT 30/45 min?

HIIT is een afkorting van High Intensity Interval Training. Dit is een interval- en cardiotraining, waarbij je intensieve oefeningen afwisselt met rust of minder intensieve oefeningen.

Bij HIIT wordt er veel zuurstof door je lichaam gepompt. Als je regelmatig zo’n training doet, versterk je je hart en je longen, je algehele kracht en je uithoudingsvermogen. Bovendien verhoogt HIIT je metabolisme, vergroot het de explosieve kracht en stimuleert het de productie van het groeihormoon.

Een groot voordeel van HIIT is het ‘afterburn’ effect. Na een training blijft je lichaam vet verbranden. Je stofwisseling (metabolisme) wordt verhoogd en voedingsstoffen worden omgezet in energie. Na een training blijft je stofwisseling tot wel 24 uur verhoogd. Dit betekent dat je dus meer vet verbrand.

Hoe ziet een HIIT 30/45 min les eruit?

De les begint altijd met een warming-up.

Daarna volgt een reeks van oefeningen met een x-aantal herhalingen en intervallen. Zo voer je bijvoorbeeld 45 seconden jumping-jacks uit om vervolgens een korte pauze te houden van 30 seconden. Daarna doe je 45 seconden een plank en houd je weer een korte pauze. Interval betekent de (rust)tijd tussen twee oefeningen. In die tijd is jouw intensiteit laag en verzamel je weer wat kracht om er tegenaan te gaan. Daarna ga je verder naar de volgende set.

De les eindigt met een coolingdown. 

Young fit couple jumping while doing cross training in gym together

Wat neem ik mee?

Om optimaal met de HIIT 30/45 min les mee te kunnen doen, is het verstandig om de volgende zaken mee te nemen:

Voldoende drinken

Sport Schoenen (bij voorkeur met demping & een extra rubberen antislip-neus)

Een grote handdoek & een zweet handdoek

Sportkleding

Bekijk hier een voorbeeldvideo

Lesrooster

Dag Tijd Trainer
Maandag 19:30 - 20:30 Fleur

Les Info

  • Les Locatie: Boven

  • Les Duur:30-45 minuten

  • Les Intensiteit:Hoog

  • Les Naam:HIT