Zumba®

Wat is Zumba®?

Het Zumba®-programma is een op Latin geïnspireerde dans-fitnessles waarin Latijns-Amerikaanse en internationale muziek en dansbewegingen zijn verwerkt, wat zorgt voor een dynamische, spannende, opzwepende en effectieve fitnesstraining.

In het Zumba®-programma zijn een aantal basisprincipes op het gebied van aerobe training, intervaltraining en weerstandstraining gecombineerd voor een maximale calorieverbranding, allerlei cardiovasculaire voordelen en totale bodytoning. De op cardio gebaseerde dansbewegingen bestaan uit eenvoudige passen die iedereen kan leren. Deze bewegingen zijn onder andere gericht op bodysculpting voor verschillende lichaamsdelen, zoals de bilspieren, benen, armen, romp, buikspieren en de allerbelangrijkste spier van het lichaam: het hart.

Dansers en ook niet-dansers hebben de danspassen in een Zumba®-les snel en vrijwel moeiteloos onder de knie. Danservaring is totaal niet nodig.

Wat zijn de voordelen van Zumba®?

In het Zumba®-programma worden voortdurend lichaamsbewegingen uit-gevoerd die veel controle vereisen over het middengedeelte (buik- en rugspieren). Hierdoor kunnen mensen een strakkere en beter gevormde torso (sterkere buik- en rugspieren) krijgen.

Zoals bij alle oefeningen geldt ook hier dat trouw meedoen en een verstandig, uit-gebalanceerd voedingspatroon de kans op gewichtsverlies vergroten.

Een Zumba®-les geeft je een kick! De meeste mensen zeggen zo’n plezier te hebben dat het niet als een training voelt.

In het Zumba®-programma is met duur- en intervaltrainingen een hoog activiteits-niveau opgenomen dat leidt tot een hoog calorieverbruik. Opmerking: Dit varieert van persoon tot persoon.

Nieuwe danspassen worden op een makkelijke manier gepresenteerd in een vrolijke partysfeer.

Het zelfvertrouwen wordt enorm vergroot.

Tijdens Zumba®-lessen werk je aan je hele lichaam, waaronder je bovenlijf, onderlijf, middel, hart en geest.

Wat neem ik mee?

Om optimaal met de Zumba® les mee te kunnen doen, is het verstandig om de volgende zaken mee te nemen:

Voldoende drinken

* Het juiste schoesel

Zweet handdoek

Kleding om soepel in te bewegen

* Bij deelname aan een Zumba® les, is het dragen van het juiste schoeisel erg belangrijk om blessures te voorkomen. De Zumba® les die wordt gegeven bij Akky Fit is een High Intensity les;  er wordt redelijk wat gesprongen. Het is daarom meer dan raadzaam om goede demping in de schoen te hebben. Zoals te zien is op onderstaande foto.

De vloer in de groepsleszaal is voorzien van een linoleumvloer welke zowel glad als stroef kan zijn. Om goed alle kanten op te kunnen bewegen, denk hier met name aan het draaien van de voeten, is ook een geschikte zool erg belangrijk. De zool moet voorzien zijn van het juiste profiel. Hierin zijn een aantal opties mogelijk, zoals te zien op onderstaande foto. Is de zool te stroef? Dan kan het gebeuren dat jouw voet blijft staan, maar dat je lijf doordraait en je o.a. je knie(banden) lelijk kunt blesseren!

Bekijk de promovideo

Lesrooster

Dag Tijd Trainer
Dinsdag 20:00 - 21:00 Freena
Zondag 11:00 - 12:00 Freena

Les Info

  • Les Locatie: Beneden

  • Les Duur:60 minuten

  • Les Intensiteit:Normaal-Hoog

  • Les Naam:Zumba®